Projektering

 

  • Skal der søges om byggetilladelse vi opførelse af en Carport eller et skur?

- Grundens småbygninger indbefatter blandt andet garage, carport, udhus og drivhus. Reglerne til dem er ikke nær så omfattende som til selve huset, da de ikke må bruges til beboelse, men der er en række krav i bygningsreglementet, der skal følges.

Reglerne i bygningsreglementet stiller krav til småbygningernes størrelse og placering på grunden i forhold til hus, vej og naboskel. Der kan også være forhold i lokalplanen, som har betydning. Småbygningerne kræver ikke byggetilladelse, hvis de er under 50 m2, men du skal som udgangspunkt anmelde arbejdet til kommunen, inden du går i gang.

En carport er en helt eller delvis åben bygning, der fungerer som overdækning for en eller flere biler. Carporten er normalt lavet som en let konstruktion, hvor taget hviler på søjler af træ eller stål, og hvor eventuelle afskærmninger eller vægge er lavet med bræddebeklædning. Væggene kan dog også være lavet i murværk på et egentligt fundament. Tagdækningen kan eksempelvis være tegl, beton, eternit, tagpap, stålplader eller plastplader.

En garage har grundlæggende samme funktion som en carport, men er en helt lukket bygning, som er forsynet med en eller flere porte. Garagen kan ligesom carporten bygges i enten lette eller tunge materialer.

Carporte og garager er ofte fritstående bygninger, men kan også være helt eller delvist sammenbygget med huset eller med et udhus. I enkelte tilfælde er carport eller garage helt integreret i huset.

Udhuse eller skure kaldes de småbygninger, som bruges til opbevaring af f.eks. cykler, haveredskaber, havemøbler og brænde. Udhuset kan også indrettes med et værksted.

Udhuset laves normalt af lette materialer fx med bræddebeklædte vægge og tag af plastplader, men det kan også være med murede ydervægge og et tungere tag af fx tegl. Det vil typisk være tilfældet, hvis udhuset er sammenbygget med en garage.

 

  • Hvad koster en byggeansøgning?

- I Odense Kommune er det gratis at ansøge om en byggetilladelse. Alt det kræver for at Allround Byg A/S kan ansøge om det er en fuldmagt fra kunden/ansøgeren, og så klarer vi resten.

 

  • Hvad koster en byggeansøgning ved Allround Byg A/S

- Hos Allround Byg A/S tager vi 2.800,00 kroner eksklusiv moms for en komplet byggeansøgning. Medregnet i denne pris er et komplet sæt tegninger, arbejdsløn og dialog med kommunen så byggetilladelsen i de fleste tilfælde opnås. Det hele udarbejdes og udføres af vores bygningskonstruktør.

 

Hvis ikke du fik svar på dit spørgsmål er du velkommen til at bruge vores Chat eller send en mail, vi svarer gerne på spørgsmål.

Er opgaven mere end du selv kan klare, vil vi meget gerne komme forbi og udarbejde et uforpligtende tilbud på arbejdet. Det er gratis og vi kører i hele Odense og fyn.

Skriv eller ring nu, du har tilbuddet indenfor tre arbejdsdage.

- Vi bygger på kvaliteten og Deres idéer!

Vi har dansk faguddannede folk indenfor alle disse fag