Blikkenslager - spørg fagmanden

Blikkenslager

Hvor lang levetid er der på en zinktagrende kontra en ståltagrende? 

Ståltagrender som omtales aluzink rende har en forventet levetid på 25 år, og en zink rende har en forventet levetid på 50 år. Det vil sige, at hvis der skal vælges en tagrende, som har ligeså lang levetid som et tegltag, skal det altså være en rigtig zink tagrende.

Hvorfor skinner kanterne på mine sternbrædder meget?

Hvis de efter et år stadig skinner vil det være fordi der er brugt aluminium til løsningen. Det kan tage op til 5-6 år før at det blanke forsvinder. Det bliver dog aldrig helt så mat som rigtig zink.

Prisen på zink kvist?

En almindelig kvist kan indækkes helt i zink for en ca. pris på ca. 15.000-20.000 kr.

Hvordan tætner man en utæt tagrende?

Utætte tagrender kan forholdsvis nemt tætnes. Plastik tagrender skilles, renses og limes med speciel plastiklim, som smelter delene sammen. Plastmo har hertil et godt produkt. Stål tagrender skilles på samme måde - renses og limes/tætnes med silikone. Zinktagrender kan ved utætheder loddes. Dette vil ikke være muligt at lave som gør-det-selv, da det kræver specielt værktøj, som de færreste har.

Zink farver?

Zink fås forpatineret i en mørkere grå farve. Læs mere: VM zink

 

 

 

 

 

 

Hvor lang levetid er der på en zinktagrende kontra en ståltagrende? 

Ståltagrender som omtales aluzink rende har en forventet levetid på 25 år og en zink rende har en forventet levetid på 50 år. Det vil sige hvis der skal vælges en tagrende som har ligeså lang levetid som et tegltag, skal det altså være en rigtig zink tagrende.

Hvorfor skinner kanterne på mine sternbrædder meget?

Hvis de efter et års tid stadig skinner vil det værefordi der er brugt aluminium til løsningen. Dette er længere om at patinere, det kan tage op til 5-6 år før at det blanke forsvinder. Det vil dog aldrig blive helt så mat som rigtig zink.

 

Hvad koster det at få lavet zink omkring en kvist?

En almindelig kvist kan indækkes helt i zink for en pris på ca. 15000-2000kr.

 

 

 

Kan zink fås i flere farver?

Ja zink kan fås forpatineret, i en mørkere grå farve. Læs mere her på siden: VM zink


 

 

 

 

Få svar på dine spørgsmål her:

 

Hvordan tætner man en utæt tagrende?

- Utætte tagrender kan forholdsvis nemt tætnes. Plastik tagrender skilles, renses og limes med speciel plastiklim som smelter delene sammen. Plastmo har hertil et udmærket produkt. Stål tagrender skilles på samme måde, renses og limes/tætnes med silikone. Zinktagrender kan ved utætheder loddes, dette vil ikke være muligt at lave som gør-det-selv, da det kræver specielt værktøj de færrest har

 

Der er kommet et hul i blyet ved vore ovenlys vindue, kan det repares?

- Ja hvis indækningen er af nogenlunde stand, er det muligt at lodde et hul, både på blyet og zinken.

 

Hvor lang levetid er der på en zinktagrende kontra en ståltagrende? 

- Ståltagrender som omtales aluzink rende har en forventet levetid på 25 år og en zink rende har en forventet levetid på 50 år. Det vil sige hvis der skal vælges en tagrende som har ligeså lang levetid som et tegltag, skal det altså være en rigtig zink tagrende.

 

Hvad koster det at få lavet zink omkring en kvist?

- En almindelig kvist kan indækkes helt i zink for en pris på ca. 15000-2000kr.

 

Hvorfor skinner kanterne på mine sternbrædder meget?

- Hvis de efter et års tid stadig skinner vil det værefordi der er brugt aluminium til løsningen. Dette er længere om at patinere, det kan tage op til 5-6 år før at det blanke forsvinder. Det vil dog aldrig blive helt så mat som rigtig zink.

 

 

 

- Vi bygger på kvaliteten og Deres idéer!

Vi har dansk faguddannede folk indenfor alle disse fag