Snedker - spørg fagmanden

 

Snedker

Fastgørelse af løst håndtag?

Hvis håndtaget er gået løs, og det er monteret med små skruer fra den ene side, kan man ved hjælp af nogle greb flytte det en smule, så der igen kommer friak, træ og skruer i. Hvis det er umuligt kan, lågen eller døren gennembores, således at en skrue der går igennem monteres. Dette giver langt den bedste holdbarhed.

 

Hvordan fjerner man hakket i trægulvet derhjemme? 

Et hak i trægulvet kan til tider være muligt at fjerne. Det gøres ved at hælde et par dråber kogende vand ned i hullet. Træet vil herefter suge vandet ned, og træet udvider sig så. Vandet tørres væk igen efter nogle minutter. Gentag gerne processen for at få et bedre resultat. Vær opmærksom på at nogle gulve kan tage farve, når der trækker vand ned i det. Denne proces kan også gentages for at forstærke effekten. Vi anbefaler altid at starte forsigtigt og derefter gentage processen, så det ses, hvordan gulvet reagerer. 

 

Hvad skal vores træbordplade
behandles med?

Almindelige bordplader i køkkener er typisk behandlet med Olie. Vi anbefaler derfor at vedligeholde med Rå linolieVær opmærksom på at linolie ikke virker svampedræbende, og derfor er det nødvendigt at træet renses inden det behandles. Pladen mættes og overskydende olie fjernes så der ikke dannes "søer", som bliver synlige efter optørring. HUSK AT LINOLIE ER SELVANTÆNDELIGT! Derfor skal de brugte klude opbevares i lukket spand eller glas, som ikke er brændbar. Nye bordplader skal behandles både på forside og bagsiden inden montering. 

 

 

- Vi bygger på kvaliteten og Deres idéer!

Vi har dansk faguddannede folk indenfor alle disse fag