VVS - spørg fagmanden

VVS

Rør banker når vand tændes og slukkes?

Årsagen til at det banker i rørene kan skyldes at differencetrykventilen er sat for højt, således at en eller flere ventiler på radiatorerne ikke kan lukke tilstrækkeligt hårdt. Dette kan løses ved at skrue trykket på ventilen lidt ned. Hvis ikke det løser problemet, så anbefaler vi, at i får en fagmand forbi og kigger på tingene. 

 

Hvad skal radiatorventilen stå på? 

Vi anbefaler, at alle termostater bliver sat på min 2 og 3-4 i de rum, hvor man opholder sig. Derved er der ikke for stor forskel på temparaturene imellem de forskellige rum, og alle radiatorer er med til at varme. Dette giver mest komfort og ikke mindst den bedste økonomi. 2 svarer til ca. 17 grader og 3 svarer til ca 20 grader.  Som tommelfingerregel er der 3 grader imellem tallene på termostaten.

 

Hvordan får man en radiator til at blive varm?

Der er mange årsager til, at en radiator ikke bliver varm. En af de hyppigste er fordi, der er luft i radiatoreren. Dette kan nemt klares ved forsigtigt at løsne udluftnings skruen på radiatoren - husk at holde en klud under, da der kan komme vand. Skruen holdes åbent indtil at der ikke længere kommer luft, men det udelukkende er vand, som kommer ud. En radiator som har luft i, vil typisk ikke blive varm i toppen. 

 

 

- Vi bygger på kvaliteten og Deres idéer!

Vi har dansk faguddannede folk indenfor alle disse fag